Omgeving

Uitzicht vanaf de toren

Varik is een dorp in de Betuwse gemeente West Betuwe, in de provincie Gelderland en is gelegen aan de Waalbandijk. Tot 1978 was het een zelfstandige gemeente. Het dorp heeft ruim 900 inwoners. Alle informatie over Varik is te vinden op Varik.nl.
Aan de Waalbandijk, een stukje ten oosten van de Dikke Toren, staat korenmolen De Bol.
Enkele kilometers naar het westen ligt het oude kerkje te Heesselt, zie Kerk Heesselt. Tot 1963 stond in het dorp een oude Betuwse boerderij. Na de sloop is het gebouw overgebracht naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Eaux-de-vie stokerij Lubberhuizen, gevestigd naast de Toren, is tijdens speciale dagen geopend voor groepen.

Met het Varikse veer kunnen fietsers en wandelaars bij de Dikke Toren oversteken naar Heerewaarden en omgekeerd. Het veer vaart van eind april tot eind oktober. In Heerewaarden kunt u een bezoek brengen aan Bezoekerscentrum De Grote Rivieren.

Veel activiteiten in de gemeente Neerijnen worden georganiseerd vanuit het Stroomhuis te Neerijnen.

Horeca in de omgeving van de Dikke Toren:
Vlakbij de Dikke Toren treft u aan de dijk Het Veerhuis. Enkele kilometers verderop ligt aan de rivier de Waal Theetuin River Lounge en enkele kilometers naar het oosten in Ophemert ligt aan de dijk Het Dijkhuis.

De Betuwe is prachtig en zeer geschikt voor het maken van dagtochten of er te verblijven voor een vakantie. Suggesties voor uitstapjes kunt u vinden op de websites van Rivier Actief, van Ri4daagsevan Geldersch Landschap, van Stichting Uitrwaarde en van Regionaal Bureau Toerisme Rivierenland.